PONYKAMP

Hijs je in het zadel! Deze vakantie ga jij op paardrijkamp! In draf of in galop, je krijg in ieder geval vele tips om nog beter in het zadel te zitten. Bedankt voor jouw inschrijving, wij maken er samen met jou de gedroomde vakantie van! 

“We love making memories for you.”

Met onze jaren ervaring in ponykampen, zorgen we voor gevarieerde kampweken met betrouwbare en lieve pony's.
STAL DE VLASREDE

Praktische afspraken zomerkamp  DE VLASREDE

Kampinformatie activiteiten
We bereiden ons voor op een vakantie vol ponyplezier voor de kinderen:  uw zoon of dochter staat ingeschreven bij Stal De Vlasrede voor een ponykamp
 
Wij en onze pony’s zijn er volledig klaar voor. Jullie ook?
 
Op deze pagina ontvangt u wat praktische informatie over de komende kampweek. 

De medische fiche krijg je via de link voor de herinnering van het kamp 2 dagen ervoor. Dit is verplicht. 

Uurregeling en lunchpakket
Het kamp start elke dag om 9u en eindigt om 16u
Onze middagpauze ligt meestal rond 12u. Daarbij krijgen de kinderen een uurtje lunchpauze. 
Tijdens het kamp mogen de kinderen hun lunchpakket, drank en koek meebrengen. 
De kinderen kunnen zich aanmelden vanaf 8u en kunnen ten laatste om 17u opgehaald worden. U hoeft dit niet op voorhand te melden, wij voorzien voor en na-opvang tijdens deze uren volledig kosteloos.
 
Als er in de kampweek een feestdag valt dan is er geen kamp op deze dag.
 
Activiteiten en rijlessen
Tijdens de kampen krijgen de kinderen 2 rijlessen per dag. Afhankelijk van onze planning liggen deze lessen gespreid over de dag.
De lessen worden heel gevarieerd opgebouwd, zo zijn er initiatie, voltige, cavaletti, spring- en dressuurlessen.
De kinderen worden ingedeeld in niveau-groepen tijdens het rijden. 
 
Voor beginnende ruiters bouwen we alles stapsgewijs op. 
De kinderen leren een halster omdoen, poetsen, opzadelen, hoeven invetten, vlechten, pony’s borstelen, rijden, trucjes, ponyparcours, voltige, cavaletti, estafette, mini-jumping enz…
Ruiters die al een stapje verder staan mogen eens een dressuurproefje rijden en het tegen elkaar opnemen in een parcours. Amusement staat bij ons voorop. Gevorderde ruiters leren deze week bandageren en invlechten voor op wedstrijd.
 
Daarnaast zitten ze samen voor de nevenactiviteiten. Alle activiteiten buiten het ponyrijden staan in teken van hun pony of paard.
       
Elk kind krijgt zijn vaste pony tijdens het kamp. Zo leren ze een vertrouwensband op te bouwen en hebben ze een vast maatje.
 
Wil je graag iets meebrengen voor de pony? Ja dat kan zeker! Een wortel of appel vinden ze super lekker.
 
 
Kledij
De kinderen die rijkledij hebben, mogen deze aandoen. Sandalen/teenslippers zijn verboden op de manege. 
Een legging en gemakkelijk zittende kledij is ideaal voor een ponykamp. Warme kledij is belangrijk in de koudere maanden.
Een helm  (mag ook een fietshelm zijn) en een zweepje, indien je dit hebt. 
Wie geen helm heeft kan er eentje gratis gebruiken van onze stal. Wie een rugbeschermer heeft mag deze zeker meebrengen, dit is niet verplicht.
 
Verzekering
Wie nog geen lid is van onze ponyclub kan gedurende het volledige jaar (eindigt telkens 31/01 )  verzekerd blijven tijdens de kampen voor 18 euro bovenop het kampgeld. Onze club heeft een goede basisverzekering maar we raden iedereen aan om een individuele sportverzekering bij te nemen. Indien je hier interesse voor hebt, kan je dit voor de start van het kamp even melden per email. Paardensport Vlaanderen vraagt ons om aan elk deelnemend kind de invididuele verzekering voor te stellen. U bent niet verplicht. 
 
Toonmoment
De toonmomenten gaan door op de laatste dag van het kamp. (Bij 2 of 3 daagse kampen zijn er geen toonmomenten). U zal nog een briefje krijgen in de loop van de kampweek met het exacte uur. 
 
Vrijdag = wij trakteren jou!
Op vrijdag trakteren we met hotdogs, de kinderen hoeven geen lunchpakket mee te brengen. FEEST! 
 
Begeleiding
Tijdens de kampweek zijn er vaste kampbegeleiders die alles vlot laten verlopen, zij werken met ons al een geruime tijd samen en zijn zeer ervaren 
in het begeleiden van onze kampen. 
Voor bijkomende info kan u mij tijdens het kamp altijd contacteren op 0479 687407
 
Onze poorten worden volledig afgesloten tijdens de kampuren voor de veiligheid. 
 
Betaling
De betaling is bij de inschrijving in orde gebracht, wie wil kan nog een centje meebrengen voor een drankje of een snoepje uit de automaat of van de bar. 
 
Nog kampkriebels?
Wie wil kan nog een kamp reserveren via het online reservatiesysteem. Naast ponykampen,  gaan we vanaf nu ook toffe boerderijkampen voor kinderen vanaf 4 jaar.
 
Terugbetaling via de mutualiteit?
Via de mutualiteit kan u 5 euro per dag terugbetaald krijgen van onze kampen. 
Wie inschrijft via onze website ontvangt automatisch de factuur en dit is het bewijs voor de mutualiteit. Voeg dit document toe aan het document voor de aanvraag terugbetaling sportkampen bij uw mutualiteit.
Zo kan u tot 25 euro per kampweek recupereren. 
Fiscale attesten kunnen enkel afgeleverd worden door gemeente, overheidsdiensten en VZW’s. U ontvangt bij  ons wel de terugbetaling via de mutualiteit. 
 
Foto’s?
Via ons Facebook pagina kan je foto’s terugvinden van het afgelopen kamp. Klik ook even op de ‘vind ik leuk’ en volg onze pagina of volg ons via instagram. Zo blijf op de hoogte van al onze activiteiten.
Daarnaast hebben we ook een groep : De Vlasrede Laarne. Hier kan u ook lid van worden. Wie geen bekendmaking van de foto’s wenst kan dit voor het kamp best even doorgeven. We houden rekening met jouw wensen.
 
Voor het volledige schema van lessen, kampen en ponyparty’s voor een verjaardag kan u onze website even raadplegen: www.devlasrede.be
 
Tot binnenkort, we maken er een ONVERGETELIJKE VAKANTIE van 🙂

Intern of extern

Tijdens de zomermaanden bieden we interne kampen aan. Gedurende het schooljaar bieden we enkel externe kampen aan. Voor tieners en volwassenen bieden we stages aan.