lessen

STAL DE VLASREDE

Lessen

Naast onze fokkerij biedt Stal De Vlasrede enkele momenten per week paardrijlessen aan voor ruiters vanaf de leeftijd van 4 jaar. Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht om de paardensport beter te leren kennen. Dit kan zowel naast als op het paard. Elke ruiter krijgt persoonlijke en professionele begeleiding in de uitoefening van deze sport. Veiligheid en vertrouwen opbouwen staan bij ons voorop.

 

Wat heb je nodig?

Gemakkelijke kledij, een rijhelm of fietshelm en laarzen. Een veiligheidsvest of rugbeschermer is een aanrader, maar is niet verplicht. Wie geen rijhelm heeft, kan er één gebruiken van De Vlasrede. 

Verzekering en VLP

Stal De Vlasrede is een erkende PSV- club waarbij leden zich kunnen aansluiten aan een voordelig tarief. Wie graag gedurende het jaar wil blijven rijden, neemt best een persoonlijke VLP verzekering. Sluit je aan het menu clubaansluiting. 

Equilabel***

Stal De Vlasrede heeft het equilabel. Dit staat garant voor de hoogste zorg voor paard en voor de activiteiten georganiseerd op deze stalling. De Vlasrede behaalde dit met mooie onderscheiding.

Les reserveren?

U dient zich op voorhand in te schrijven voor onze rijlessen door online te reserveren. Weet je niet in welke groep je moet inschrijven? Contacteer ons op 0479/687407 en wij helpen jou verder. 

Mini pony club? Ideaal voor startende ruiters tussen 4 en 9 jaar. Ponygewenning en ponyrijden waarbij de ouders de pony’s begeleiden tijdens deze groepsles.

Beginnersles? (Voor deze les moet je zelf kunnen op en zadelen)Individueel op-en afstappen Halthouden, stap en draf. Lichtrijden en leren op het juiste been draven. Blijven doorzitten, basis hoefslagfiguren en we werken aan je houding. Je kan enkel starten in deze groep na toestemming van de lesgever.

Galop leer je best aan tijdens een privéles. 

2. Wat leer je in een half-gevorderde les? Arbeidsstap Arbeidsdraf (lichtrijden, doorzitten, verlichte zit) Arbeidsgalop Leren in de juiste galop aanspringen, een verlichte zit in galop en zonder stijgbeugels leren rijden. 

3. Wat leer je in een gevorderde les? Voorwaards-neerwaards leren rijden Verkorten en verruimen in de arbeidsgangen. Zijgangen, cavalettiwerk en in de juiste aanleuning rijden. Houding en zit blijven belangrijk. 

foto 11

Tarieven

Groepsles: €16 (150 voor 10 beurten)

Privéles 30 min: €25 ( 210 voor 10 beurten)

Duoles ( 2 privelessen aaneensluitend geboekt met 2 personen = 45min les met 2 personen ): €25 per persoon.