lessen

STAL DE VLASREDE

Lessen

Naast onze fokkerij biedt Stal De Vlasrede enkele momenten (klik hier) per week paardrijlessen aan voor ruiters vanaf de leeftijd van 5 jaar. Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht om de paardensport beter te leren kennen. Dit kan zowel naast als op het paard. Elke ruiter krijgt persoonlijke en professionele begeleiding in de uitoefening van deze sport. Veiligheid en vertrouwen opbouwen staan bij ons voorop.

 

Aanbod lessen

– Privélessen vanaf 4 jaar

Groepsles : Initiatie ponyrijden, beginners, half gevorderden, gevorderden.

Klik in het menu lessen voor uitgebreidere informatie.

Dressuur, springen, voltige, initiatie ponyrijden, G-paardrijden. 

 

Wat heb je nodig?

Gemakkelijke kledij, een rijhelm of fietshelm en laarzen. Een veiligheidsvest of rugbeschermer is een aanrader, maar is niet verplicht. Wie geen rijhelm heeft, kan er één gebruiken van De Vlasrede. 

Verzekering en VLP

Stal De Vlasrede is een erkende VLP- club waarbij leden zich kunnen aansluiten aan een voordelig tarief. Wie graag gedurende het jaar wil blijven rijden, neemt best een persoonlijke VLP verzekering. Sluit je aan het menu clubaansluiting. 

Equilabel***

Stal De Vlasrede heeft het equilabel. Dit staat garant voor de hoogste zorg voor paard en voor de activiteiten georganiseerd op deze stalling. De Vlasrede behaalde dit met mooie onderscheiding.

Les reserveren?

U dient zich op voorhand in te schrijven voor onze rijlessen door online te reserveren. Weet je niet in welke groep je moet inschrijven? Contacteer ons op 0479/687407 en wij helpen jou verder. 

Wat leer je in een initiatieles ponyrijden? Ideaal voor startende ruiters tussen 4 en 9 jaar. Ponygewenning en ponyrijden waarbij de ouders de pony’s begeleiden tijdens deze groepsles.

Wat leer je in een beginnersles? (Voor deze les moet je zelf kunnen op en zadelen)Individueel op-en afstappen Halthouden, stap en draf. Lichtrijden en leren op het juiste been draven. Blijven doorzitten, basis hoefslagfiguren en we werken aan je houding. Je kan enkel doorschuiven naar de volgende groep als je deze vaardigheden beheerst en na toestemming van de lesgever.

2. Wat leer je in een half-gevorderde les? Arbeidsstap Arbeidsdraf (lichtrijden, doorzitten, verlichte zit) Arbeidsgalop Leren in de juiste galop aanspringen, een verlichte zit in galop en zonder stijgbeugels leren rijden. 

3. Wat leer je in een gevorderde les? Voorwaards-neerwaards leren rijden Verkorten en verruimen in de arbeidsgangen. Zijgangen, cavalettiwerk en in de juiste aanleuning rijden. Houding en zit blijven belangrijk. 

foto 11

Tarieven

Groepsles: €16

Privéles 30 min: €20 

Duoles ( 2 privelessen aaneensluitend geboekt met 2 personen = 45min les met 2 personen ): €20 per persoon.

Privéles springen: €25

10 beurten-kaart voor groepslessen: €150

De betaling kan cash of vooraf per overschrijving op BE76 143 0727300 95. Bij  Steve kan u ook betalen met de QR-code.

Bezoek ons

Contacteer ons voor een bezoek op onze stalling, wij informeren u graag verder.

Rivierstraat 64 te Laarne

Bel ons

Heeft u nog bijkomende vragen? Contacteer ons volledig vrijblijvend.

+32 (0) 495 89 20 73

Volg ons

Volg onze Facebook pagina voor alle komende events en nieuwtjes.