Rijlessen

STAL DE VLASREDE

Lessen

Bedankt voor jouw reservatie bij Stal De Vlasrede. Je bent VAN HARTE WELKOM.

Lees hieronder even alles door om de lessen vlot te laten verlopen. Zo kunnen we jouw lestijd 100% benutten.

Tot binnenkort

Team De Vlasrede

Wat heb je nodig?

Gemakkelijke kledij, een rijhelm of fietshelm en laarzen. Een veiligheidsvest of rugbeschermer is een aanrader, maar is niet verplicht. Wie geen rijhelm heeft, kan er één gebruiken van De Vlasrede. 

 
 

Tijdstip rijles: 

Gelieve tijdig aanwezig te zijn voor uw gereserveerde groepsles . Voor de groepslessen bent u best minimum 30 minuten op voorhand aanwezig voor het opzadelen van uw paard/pony.

Opzadelen?

Als u ingeschreven bent voor een groepsles, is het belangrijk dat je zelf je paard kan halen van de weide en opzadelen (eventueel met hulp van je ouders) tegen het uur dat de les begint. Dit is belangrijk bij de beginners, half-gevorderden of gevorderden.

 Als je dit nog niet volledig onder de knie hebt raden we jou aan om een privéles of een groepsles initiatie rijden en opzadelen te reserveren. Als ouder kan u alles meevolgen en kan u samen met uw zoon/dochter leren opzadelen.

In de groepslessen initiatie ponyrijden leert u opzadelen, voor deze les is het dus niet nodig om deze kennis reeds te hebben.

U kan bij de lesgever voor de start van de les navragen welke pony/paard u kan nemen voor de les.

Een groepsles met uitzonderlijk 2 of 3 deelnemers (normaal aantal tot 7) ?

Als u ingeschreven heeft voor een groepsactiviteit en er zijn per uitzondering maar 2 of 3 deelnemers dan wordt deze les van een uur aanzien als een priveles en betaal je een supplement van 5 euro.  Indien u dan liever een annulatie wenst, dan kan u dit 48u vooraf per mail doorgeven. 

Eerste rijles op Stal De Vlasrede?

Voor een eerste rijles raden we aan om voor een privéles te kiezen, zo kunnen we jouw niveau inschatten en zo kan je ons en de pony’s leren kennen.

Initiatie ponyrijden om 13 u op zaterdag?

Deze les is specifiek voor kinderen vanaf 4 jaar. Op een spelende wijze leren ze de beginselen van het ponyrijden kennen. Deze lessen worden gevarieerd opgebouwd zodat elk aspect aan bod komt zoals b.v. leren poetsen, opzadelen, stap, een drafje, ponygames. Fun en ontspanning staan hier  voorop. Dit is ook een ideale les voor kinderen met angst of schrik voor dieren. 

Annulatie of zonder annuleren ?

U kan tot 48u op voorhand de afspraak kosteloos annuleren via de website. Indien u niet op de afspraak bent, zal de les aangerekend worden.

Leskaarten

Leskaarten worden niet terugbetaald. Wie een les annuleert 48u vooraf krijgt de beurt terug op het account.

Verzekering en clubaansluiting?

U bent verplicht vanaf de 2de rijles een VLP-verzekering  te nemen zoniet bent u niet verzekerd voor uw geboekte les. U kan via de website een clublidmaatschap aanvragen waarbij u nadien een uitnodiging tot betaling ontvangt per mail. Wij zijn een erkende VLP-club, alle informatie over de polis kan u nalezen via www.vlp.be 

Clubkledij?

Wil je ook een t-shirt of trui van onze club? Vraag dit aan de lesgever, als we deze op voorraad hebben bezorgen we jou dit de week nadien.

Betaling?

U kan kiezen voor een 10 beurtenkaart (150 euro) voor de groepslessen. U kan voor groepslessen per beurt ook cash betalen, indien mogelijk graag 16 euro gepast geld meebrengen. De prijs voor een privéles is 20 euro, springlessen privé is 25 euro.

Equilabel***

Stal De Vlasrede heeft het equilabel. Dit staat garant voor de hoogste zorg voor paard en voor de activiteiten georganiseerd op deze stalling. De Vlasrede behaalde dit met mooie onderscheiding.

Bezoek ons

Contacteer ons voor een bezoek op onze stalling, wij informeren u graag verder.

Rivierstraat 64 te Laarne

Bel ons

Heeft u nog bijkomende vragen? Contacteer ons volledig vrijblijvend.

+32 (0) 495 89 20 73

Volg ons

Volg onze Facebook pagina voor alle komende events en nieuwtjes.