DEKVOORWAARDEN

Het dekstation is niet verantwoordelijk voor schade, ziekte of letsel van mensen, dieren of vervoermiddelen. Paarden bij ons gestald of ter inseminatie of dienst aangeboden blijven steeds onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

De Vlasrede biedt drachtgarantie: garantie op levend veulen. Gelieve het stamboekpapier (of kopie) van uw merrie mee te brengen bij de eerste dekking of bij ophaling van het sperma. Veeartskosten voor de merriebegeleiding zijn voor rekening van de eigenaar van de merrie. 

Vers sperma van onze hengsten kan dagelijks telefonisch besteld worden voor 9u00 via 0495/892073. Op zon- en feestdagen kan sperma alleen worden afgehaald na telefonisch overleg op zaterdag voor 10.00 uur.

Dit wordt steeds opgestuurd op kosten van de merriehouder. Hou er altijd rekening mee dat hengsten op wedstrijd kunnen zijn.
Bij de eerste bestelling dienen alle gegevens van de merrie en merriehouder doorgegeven te worden via het dekformulier. Weergegeven prijzen zijn enkel voor België. Bij bestelling door een nieuwe klant, wordt de eerste dosis meteen gefactureerd, indien hier geen dracht uit voorkomt houdt U dit tegoed voor een andere merrie/hengst of voor een volgend seizoen.
Uiterlijk 1 oktober van het dekjaar dienen de drachtige merries doorgegeven te zijn door degene die het sperma besteld heeft.