REGELING CORONA

Wijziging werking van zaterdag 14 maart tot en met 19 APRIL 
In het belang van de volksgezondheid worden er verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Georganiseerde horeca- en sportactiviteiten kunnen vanaf zaterdag 14 maart niet meer doorgaan tot en met 19 APRIL 
Hierbij geven we een overzicht van de invloed op onze werking. Deze maatregelen gelden in principe tot en met vrijdag 3 april, tenzij er vanuit de overheid vroeger versoepelingen zouden zijn, of verlengingen zouden komen. Bij wijzigingen wordt u opnieuw geïnformeerd. De informatie staat ook steeds op onze website.

Inschrijven voor onze activiteiten na 19 april is nog steeds mogelijk. Er staat heel wat leuks op het programma (lessen, kampen, examen ruiterbrevetten)

Evenementen die niet doorgaan
– Oefenjumping 22/03

– alle lessen

– trainingsavond vrijspringen

Clubwerking
De groepslessen gaan niet door vanaf zaterdag 14/03 (wel nog op vrijdagavond 13/03). De bestaande inschrijvingen blijven staan in de klantenzone. Stel dat sportactiviteiten vroeger zouden mogen hervat worden, dan bent u op die manier uw plaats nog niet verloren. De inschrijvingen worden uiteindelijk dag per dag geannuleerd.

De privélessen of individueel rijden op afspraak met een lespaard mag niet.

De kampen die gepland zijn, zijn geannuleerd. Normaal heeft u een mail gekregen met bijkomende informatie

Wij hopen u na deze periode terug te mogen verwelkomen.

Hieronder kan u de opgelegde maatregelingen vinden die we doorkregen van PAARDENSPORT VLAANDEREN en naleven op onze stalling:

Wat met privélessen/therapiesessies/halve stal/…?

Alle georganiseerde sportactiviteiten tot 3 april moeten geannuleerd worden, ongeacht hun niveau, omvang en of ze openbaar of privé zijn. Dit geldt zowel voor indoor als outdoor activiteiten. Ook het actief ter beschikking stellen en verhuren van (private) sportaccommodaties valt daar onder.

In het kader van dierenwelzijn hebben paarden dagelijks nood aan verzorging en beweging.  ENKEL handelingen die noodzakelijk zijn om het dierenwelzijn te waarborgen blijven doorgaan.  Privélessen vallen niet onder de basisvoorwaarde van dierenwelzijn.

Wat met pensionstallen?

Pensionstallen kunnen open blijven zodat (enkel) paardeneigenaren hun paarden de nodige dagelijkse verzorging en beweging kunnen bieden. Wij verzoeken pensionhouders wel extra maatregelen te nemen. Pensionklanten mogen uw stal bezoeken voor de meest noodzakelijke verzorging en training van hun paard.  Het kan niet dat vrienden en kennissen mee naar de stal komen om samen daar te gaan paarden verzorgen.  De boodschap is duidelijk: vermijd zo veel mogelijk contact met anderen, ook al zijn het “paardenvriend(inn)en of is het slechts in kleine groep.

Ben je ziek of verkouden, blijf dan thuis!

Wat met rijden, wandelen, longeren?

We sporen jullie aan om alle sportactiviteiten on hold te zetten. Dierenwelzijn blijft uiteraard belangrijk, maar misschien kan je je paard regelmatig longeren en slechts sporadisch rijden, en dan ook in alle gevallen alleen? Het dierenwelzijn is uiteraard belangrijk, maar hieronder vallen de basisbehoeftes van een paard. Een gezellige wandeling met een vriend(in) of een privéles vallen niet onder de basisvoorwaarde van dierenwelzijn.

Het is absoluut niet de bedoeling om met verschillende mensen en paarden samen groepswandelingen te gaan organiseren.

Wat met externe klanten?

Laat geen mensen (en paarden) van buitenaf de accommodatie gebruiken voor training.  Vermijd contacten. Enkel eigenaars, werknemers en dringende dienstverleners zijn nog welkom.

Wat met horeca?

Het spreekt voor zich en we herhalen graag dat ALLE horeca-activiteiten tot en met 3 april zijn verboden!

Wat met kinderopvang?

De clubs van Paardensport Vlaanderen zijn GEEN alternatief voor kinderopvang. Het moet duidelijk zijn dat clubs geen vervanging zijn van opvang als de scholen dicht zijn. Alle contact in groep moet absoluut vermeden worden.

Wat met hygiëne?

Neem altijd de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht. Gemeenschappelijk gebruik van materiaal (hoofdstel, zadel …)  wordt ten strengste afgeraden.

“We love making memories for you.”

Met onze jaren ervaring in ponykampen, zorgen we voor gevarieerde kampweken met betrouwbare en lieve pony's.
STAL DE VLASREDE