REGELING CORONA

Van harte welkom bij De Vlasrede

In het belang van de volksgezondheid heeft de overheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Deze maatregelen gaan in vanaf donderdag 29 oktober.
Hierbij geven we een overzicht van de invloed op onze werking.
Groepslessen
– Onze groepslessen mogen opnieuw doorgaan voor kinderen – 12j. Voor volwassenen kunnen we tijdelijk privéles aanbieden in kleine groep. (Voor volwassenen= als u een groepsles gereserveerd hebt dan zal deze gewijzigd worden naar een kleine groep van 3 deelnemers. Je kan een uur rijden, je zal intensiever begeleiding krijgen en dit aan het bedrag van 20€ voor 1uur.Zodra de gemeente het toelaat starten de lessen tot 6-7personen terug.)
 
Privélessen
– Onze privélessen mogen doorgaan voor iedereen.Dit kan zowel in de overdekte piste als de buitenpiste gebeuren.


Pony- en paardenkampen
Alle kampen  kunnen geboekt worden onder voorbehoud. Je hoeft niets te betalen bij inschrijving. Een week voor aanvang zal je een mailtje ontvangen met bijkomende info. 
 
Pension
– Personen met een eigen paard of huurpaard mogen in de overdekte piste de gewone sportactiviteiten doen in functie van het dierenwelzijn van het paard 😊 minimale noodzakelijke beweging) en enkel indien er door ongunstige weersomstandigheden geen outdoor alternatief is.
– Probeer als eigenaar of halve stal ruiter zoveel mogelijk buiten de drukkere leesmomenten te rijden.
-Publiek of meerdere personen per paard zijn tijdelijk niet toegelaten
Bar
De bar, verblijfsruimtes zijn gesloten. De kamplokalen zijn enkel toegankelijk voor de deelnemers van de kampen.
 
Algemene aandachtspunten
– Een deelnemer aan een les of een pensionklant komt alleen of met maximum 1 noodzakelijke begeleider (zoals mama, papa, chauffeur).
– Ouders mogen enkel af en ophaal momenten aanwezig zijn.
– Beperk uw tijd ter plaatse tot het noodzakelijke voor en na het rijden/verzorging.
– De club is momenteel helaas geen plaats voor een gewoon uitstapje zonder het sportieve doel. Wie geen les gepland heeft of geen pensionpaard te verzorgen/rijden heeft of wie niet de noodzakelijke begeleider van een ruiter is dient hier dus niet te zijn.
– Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten dat er groepslessen zijn, steeds vanaf het half uur voor de eerste les tot een half uur na de eerste les. Dat is dus ook van toepassing voor bv. pensionklanten die op zulke momenten niets met de groepslessen te maken hebben. De reden is dat er dan in het algemeen wat meer volk aanwezig is dan buiten de groepslesmomenten.
– Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten buiten de groepslessen op plaatsen waar de nodige afstand niet altijd kan gegarandeerd (bv. in de gang, zadelkamer, paardenverdeling, …) worden.
– Het dragen van een mondmasker is niet nodig wanneer men te paard zit of voor de lesgever tijdens het lesgeven (bv. in het midden van de piste waar er geen contactmomenten zijn). Tijdens contactmomenten met anderen draagt de lesgever wel het mondmasker.
– Paarden worden tijdens de groepslessen worden zoveel mogelijk buiten opgezadeld. Zo is er minder drukte en wordt er ruimte gecreëerd. Er zijn enkele uitzonderingen voor enkele lespaarden.
– Was de handen regelmatig. Aan de ingang van de manege voorzien we alcoholgel
– Gebruik de ruimte, er is plaats genoeg.
Bedankt en hou het veilig en gezond! We hopen iedereen terug te mogen zien in al onze georganiseerde activiteiten.
 
 
Verzorg jullie, vele groetjes Steve en Lynn
*bron De Hoefslag

“We love making memories for you.”

Met onze jaren ervaring in ponykampen, zorgen we voor gevarieerde kampweken met betrouwbare en lieve pony's.
STAL DE VLASREDE