Ponykamp / stage / ponymiddag

Vanaf welke leeftijd en voor wie?

Stal De Vlasrede biedt kampen aan voor kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar. Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht om de paardensport beter te leren kennen. Dit kan zowel naast als op het paard tijdens een kampweek. Elke ruiter krijgt professionele begeleiding van onze lesgevers.  Veiligheid,vertrouwen opbouwen én plezier staan bij ons voorop. Elk kind kan zijn eigen grenzen aftasten en naar zijn/haar pony toegroeien tijdens onze kampweken.

Wij beschikken over een ruime binnenpiste met veel lichtinval. De bodem werd speciaal aangelegd met een geopadsysteem. Daarnaast hebben we twee buitenpistes en verschillende poetsplaatsen. Bij de ingang kan u een ruime parking vinden en de stal is afgesloten via een badgesysteem hierbij denken we aan de veiligheid voor de kinderen tijdens onze kampen.

 

 Heb je ervaring nodig?

Onze kampen en pony-games worden georganiseerd met brave en rustige rijpaarden en pony’s. Tijdens de ponynamiddag kunnen kinderen op een spelende wijze met pony’s leren omgaan. Je dochter of zoon heeft geen ervaring nodig, onze ervaren begeleidsters  zorgen voor spelletjes op niveau van de kinderen.  

Welke activiteiten doen we tijdens de kampdagen?

Daarnaast bieden we paardenkampen aan waarbij tal van activiteiten aan bod komen. Tijdens elke kampweek werken we rond een tof thema waarbij het paard centraal staat. Op het einde van het kamp krijgt u als ouder de kans om naar een ‘toonmoment’ te komen kijken. Tijdens dit moment kan je zien wat jouw zoon of dochter geleerd heeft tijdens de kampweek. Enkele voorbeelden van activiteiten: paarden poetsen, opzadelen, vlechten, wassen , longeren, voltige, paardrijden, parcours, behendigheidsoefeningen op en naast het paard enz… . Alles draait deze week rond het ponyrijden of bezig zijn met.  De kampen worden georganiseerd in beperkte groep zodat iedereen veel bij kan leren.

Naast de paardenkampen bieden we rijlessen aan, zowel privé als in groep voor 16 euro. Wij geven les op woe, za en zondag. Als u hier interesse voor heeft kan u steeds een proeflesje komen nemen.

Opvang en uren?

De kampen gaan door elke dag van 9 tot 16u . Wie voor of na-opvang nodig heeft, kan dit melden aan ons.

Wat heb je nodig voor een ponykamp?

Gemakkelijke kledij, een rijhelm of fietshelm en laarzen. Een veiligheidsvest of rugbeschermer is een aanrader, maar is niet verplicht. Wie geen rijhelm heeft, kan er één gebruiken van De Vlasrede. Laarzen zijn verplicht.

Verzekering?

Stal De Vlasrede is een erkende VLP- club waarbij leden zich kunnen aansluiten aan een voordelig tarief. Wie graag gedurende het jaar wil blijven rijden, neemt best een persoonlijke VLP verzekering. Meer info kan u verkrijgen via de website www.vlp.be of bij ons op stal.

 

Intern of extern?

Externe kampen lopen elke dag van 9u-16u. Bij interne kampen blijven de kinderen van maandag 9u tot en met vrijdag 16u. Voorlopig bieden we enkel interne kampen aan voor tieners.

 

Franse taalkampen?

Vanaf de herfstvakantie 2017 bieden we franse taalkampen aan. Daarbij krijgen de kinderen in de voormiddag frans op een speelse manier. In de namiddag krijgen de kinderen rijlessen. Deze rijlessen worden voor de jongste ruiters in het nederlands gegeven, maar enkele woorden in het frans als kennismaking. Tijdens de rijlessen is het belangrijk dat de kinderen alles begrijpen wat de lesgever op dit moment aanhaalt. Naast de rijlessen praten de begeleiders zoveel mogelijk frans.

Hoe schrijf ik in?

Hieronder kan u een volledig schema vinden voor onze komende activiteiten. U kan via deze link naar ons online reserveringssysteem of via onderstaand inschrijvingsformulier uw plaats reserveren. Bent u nog niet overtuigd? Neem gerust even persoonlijk contact met ons op of kom ons eens een bezoekje brengen. Onze pony’s zijn er alvast helemaal klaar voor, nu jij nog?

 

Aankomende kampen

21/10/17 -22/11/17 

Dagen? 2 daags INTERN paardenkamp

Leeftijd? 11j-16j

Uurregeling? Elke dag van 9u -16u

Dagindeling? Dressuurlessen: in stelling rijden, zijgangen oefenen,… Springlessen: leer de juiste afstanden rijden, Horseballes: Let’s play the game, Wandeling: op uitstap met de tieners. Kleine gezellige groep.

Prijs? 115 euro voor 2 dagen. Met eigen paard 95 euro. (Via de mutualiteit kan u 10 euro terugbetaald krijgen)

Lunchpakket? Wij voorzien de maaltijden.

Inschrijven? Boek online (klik de eerste kampdag aan)

30/10/17 -03/11/17 

Dagen? 4 daags EXTERN ponykamp (Geen kamp op 1 november = feestdag)

Leeftijd? 5j-11j

Uurregeling? Elke dag van 9u -16u

Dagindeling? In de voormiddag franse taalactiviteiten en 2 rijlessen in de namiddag. De kinderen krijgen op een speelse manier de franse taal stap voor stap aangeleerd, alles op een leuke en ontspannen manier. De monitor spreekt buiten de rijlessen frans met de kinderen. Dit kamp gaat door in een kleine beperkte groep.

Prijs? 195 euro voor 4 dagen. (Via de mutualiteit kan u 20 euro terugbetaald krijgen)

Lunchpakket? Meebrengen + tussendoortjes.

Inschrijven? Boek online (klik de eerste kampdag aan)

02/12/17 -03/12/17 

Dagen? 2 daags INTERN ponyweekend

Leeftijd: 5j-10j

Uurregeling? Zaterdag 9u tot zondag 16u.

Dagindeling? In de voormiddag franse taalactiviteiten en 2 rijlessen in de namiddag. De kinderen krijgen op een speelse manier de franse taal stap voor stap aangeleerd, alles op een leuke en ontspannen manier. De monitor spreekt buiten de rijlessen frans met de kinderen. Dit kamp gaat door in een kleine beperkte groep.

Prijs? 125 euro voor 2 dagen.(Via de mutualiteit kan u 10 euro terugbetaald krijgen)

Lunchpakket? Intern.

Inschrijven? Boek online (klik de eerste kampdag aan)

26/12/17 -29/12/17 

Dagen? 4 daags EXTERN ponykamp

Leeftijd? 5j-11j

Uurregeling? Elke dag van 9u -16u

Dagindeling? Voltige, dressuurlessen, initiatie springles, pony’s poetsen, vlechtjes maken, fotoshoot, op wandeling én zoveel meer. FUN FUN FUN

Prijs? 195 euro voor 5 dagen

Lunchpakket? Meebrengen + tussendoortjes.

Inschrijven? Boek online (klik de eerste kampdag aan)

Programma 2018 volgt

Wenst u uw kind(eren) voor één van onze kampen in te schrijven of wenst u bijkomende info? Schrijf in via onderstaand formulier of ga via ons online reserveringssysteem. Wij nemen binnen de 48 uur contact op met u.

Facebook_logo