Vanaf welke leeftijd en voor wie?

Stal De Vlasrede biedt kampen aan voor kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar. Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht om de paardensport beter te leren kennen. Dit kan zowel naast als op het paard tijdens een kampweek. Elke ruiter krijgt professionele begeleiding van onze lesgevers.  Veiligheid,vertrouwen opbouwen én plezier staan bij ons voorop. Elk kind kan zijn eigen grenzen aftasten en naar zijn/haar pony toegroeien tijdens onze kampweken.

Wij beschikken over een ruime binnenpiste met veel lichtinval. De bodem werd speciaal aangelegd met een geopadsysteem. Daarnaast hebben we twee buitenpistes en verschillende poetsplaatsen. Bij de ingang kan u een ruime parking vinden en de stal is afgesloten via een badgesysteem hierbij denken we aan de veiligheid voor de kinderen tijdens onze kampen.

 

 Heb je ervaring nodig?

Je hoeft voor onze kampen geen ervaring te hebben. De kinderen worden de eerste dag ingedeeld in niveau-groepjes. Kinderen die reeds kunnen rijden en al wat meer ervaring hebben, kunnen de kneepjes van het ponyrijden nog beter onder de knie krijgen. Met de begeleiding en inzet van onze initiators bieden we begeleiding op maat van elk kind. 

Kom je samen met een vriend of vriendin? Leuk! Uiteraard houden we rekening met de vriendjes én willen we jouw vakantie helemaal te gek maken tijdens jouw ponykamp.

Welke activiteiten doen we tijdens de kampdagen?

Daarnaast bieden we paardenkampen aan waarbij tal van activiteiten aan bod komen. Tijdens elke kampweek werken we rond een tof thema waarbij het paard centraal staat. Op het einde van het kamp krijgt u als ouder de kans om naar een ‘toonmoment’ te komen kijken. Tijdens dit moment kan je zien wat jouw zoon of dochter geleerd heeft tijdens de kampweek. Enkele voorbeelden van activiteiten: paarden poetsen, opzadelen, vlechten, wassen , longeren, voltige, paardrijden, parcours, behendigheidsoefeningen op en naast het paard enz… . Alles draait deze week rond het ponyrijden of bezig zijn met.  De kampen worden georganiseerd in beperkte groep zodat iedereen veel bij kan leren.

Naast de paardenkampen bieden we rijlessen aan, zowel privé als in groep voor 16 euro. Wij geven les op woe, za en zondag. Als u hier interesse voor heeft kan u steeds een proeflesje komen nemen.

Opvang en uren?

De kampen gaan door elke dag van 9 tot 16u . Je kan reeds aanmelden vanaf 8u en je kan blijven tot 17u.

Wat heb je nodig voor een ponykamp?

Gemakkelijke kledij, een rijhelm of fietshelm en laarzen. Een veiligheidsvest of rugbeschermer is een aanrader, maar is niet verplicht. Wie geen rijhelm heeft, kan er één gebruiken van De Vlasrede. Laarzen zijn verplicht.

Verzekering?

Stal De Vlasrede is een erkende VLP- club waarbij leden zich kunnen aansluiten aan een voordelig tarief. Wie graag gedurende het jaar wil blijven rijden, neemt best een persoonlijke VLP verzekering. Meer info kan u verkrijgen via de website www.vlp.be of bij ons op stal.

 

Intern of extern?

Externe kampen lopen elke dag van 9u-16u. Bij interne kampen blijven de kinderen van maandag 9u tot en met vrijdag 16u. Voorlopig bieden we enkel interne kampen aan voor tieners.

Hoe schrijf ik in?

Hieronder kan u een volledig schema vinden voor onze komende activiteiten. U kan via deze link naar ons online reserveringssysteem of via onderstaand inschrijvingsformulier uw plaats reserveren. Bent u nog niet overtuigd? Neem gerust even persoonlijk contact met ons op of kom ons eens een bezoekje brengen. Onze pony’s zijn er alvast helemaal klaar voor, nu jij nog?

Komende datums: (u krijgt 5 euro per dag terugbetaald via de mutualtiteit)

Kerstvakantie 26-27-28 december 2018. Thema voltige en ponygames. Prijs 125 euro

Krokusvakantie 4 maart tot 8 maart 2019. Knotsgek ponykamp met 2 rijlessen per dag. Prijs 195 euro

Paasvakantie 8 april tot 12 april 2019. Prijs 195 euro

Juli :

1 juli tot 5 juli 2019.

15 juli tot 19 juli 2019.

29 juli tot 2 augustus 2019.

5 augustus 2019 tot 9 augustus 2019.

Meer informatie volgt binnenkort voor 2019, u kan ons altijd vrijblijvend contacteren voor meer informatie.

Ponykamp / stage / ponymiddag

Wenst u uw kind(eren) voor één van onze kampen in te schrijven of wenst u bijkomende info? Schrijf in via ons online reserveringssysteem

Na inschrijving ontvangt u de bevestiging van u deelname aan het kamp. Enkele weken voor het kamp krijgt u de uitnodiging tot betaling.

Facebook_logo